Skymningsomkopplare

Analoga eller digitala skymningsreläer

Analoga och digitala skymningsbrytare tänd eller släck ljuset beroende på inställt ljusstyrkevärde. Enheterna finns som DIN topphatsskena med eller utan timer, inklusive en kultestad inbyggd sensor och utanpåliggande sensor. Enheterna är även lämpliga för väggmontering eller mastmontering.

skymningsbrytare

Analoga och digitala skymningsbrytare från Theben tänder eller släcker ljuset beroende på inställt ljusstyrkevärde. Exempelvis kan gatubelysning i samhällen och kommuner styras på ett energieffektivt sätt. Theben skymningsbrytare är DIN-skena i bredderna 1 till 2 TE eller för väggmontage eller mastmontage direkt på gatlykta.

Analoga skymningsbrytare erbjuda externa utanpåliggande eller inbyggda ljussensorer i leveransomfattning. Den fasta till- och frånslagsfördröjningen undviker felaktig koppling orsakad av blixtnedslag, bilstrålkastare etc. Nollkorskopplingen möjliggör relävänlig koppling och höga lampbelastningar. Det breda ljusområdet på 2 - 2000 lux är steglöst justerbart.

Digitala skymningsbrytare med en integrerad timer (veckotimer) är lämpliga för belysning i offentliga utrymmen som skolor eller universitet. Här kan till exempel lektionstider, helgdagar och helgdagar beaktas vid styrning av belysningen. Digitala skymningsbrytare finns som 1-kanals eller 2-kanals enheter och möjliggör anslutning av upp till fyra sensorer eller upp till tio enheter per sensor. Tidssynkronisering är möjlig via en extern GPS- eller DCF-antenn. Enheterna kan enkelt programmeras via en app. Den manipulationssäkra överföringen av programmen sker via Bluetooth Low Energy OBELISK top3-dongel. 

Digitala skymningsbrytare utökar funktionsomfånget för de analoga enheterna med ytterligare funktioner som separat justerbar kopplingsljusstyrka och fördröjning för till- och frånslag, testfunktion och special-/semesterprogram (litet årsprogram). Justeringsområdet för ljusstyrkan är 1-99 000 lux.

LUNA 126 stjärna E: De LUNA 126 star E skymningsbrytare från Theben med en integrerad ljussensor är idealisk för lysdioder tack vare höga kapacitiva kopplingsbelastningar på upp till 360 W. När det blir mörkt tänder den belysningen beroende på inställt luxvärde. Till exempel på parkeringsplatser, för effektbelysning runt byggnader, för skyltfönster eller orienteringsljus. När det blir ljust släcker den automatiskt belysningen igen. Skymningsbrytaren säkerställer mer effektivitet och flexibilitet vid ljusstyrning och bidrar samtidigt till ökad säkerhet. Den kompakta enheten med inbyggd ljussensor och en stor infallsvinkel på cirka 180° erbjuder en fast till- och frånslagsfördröjning. Detta förhindrar felaktig omkoppling, till exempel på grund av blixtnedslag och bilstrålkastare. Luxvärdet kan ställas in från utsidan utan att enheten öppnas. Skyddsklassen IP55 säkerställer tillförlitlig användning i vind och väder.