Trappautomat

Timerbrytare för trapphus för DIN-skena eller infälld montering

De Trappljus tidsbrytare ELPA 8 är klassikern bland trappljustimern med över 30 miljoner enheter. Thebens trappljustidsbrytare kan installeras på DIN-skenan eller infällt. I portföljen ingår även elektroniska trapphustimer med nollgenomkoppling för omkoppling av ökade LED-belastningar, multispänningsingång, kontinuerligt justerbar gångtid (0,5 till 20 minuter) och en tidig avstängningsvarning för alla elektroniska modeller.

Timerbrytare för trapphus

ELPA trappljustidsbrytare från Theben är originalet. Trappljustimern finns som DIN-skenavariant (elektronisk eller elektromekanisk) eller för infälld montering (elektronisk). Drifttiden kan ställas in steglöst från 0,5 till 20 minuter. Många ELPA-modeller är utrustade med en multispänningsingång och en praktisk avstängningsvarning. Detta indikerar att ljuset snart slocknar och skyddar mot plötsligt mörker. Dessutom har släckningsförvarningen för LED-ljus optimerats. Alla elektroniska trappljusklockor har en nollövergångsbrytare. Detta skyddar reläkontakten och lamporna, vilket ökar deras livslängd.

ELPA 8:Det elektromekaniska Trappljus tidsbrytare ELPA 8 från Theben är klassikern i detta produktsegment: Över 30 miljoner ELPA 8-enheter har hittills hittat till kunderna. ELPA 8 enheter har en 3/4-ledare med anslutning för golvbelysning och vippströmbrytare för permanent ljus. Synkronmotordriften ger maximal tillförlitlighet. Den absoluta skalan möjliggör enkel tidsinställning och direkt avläsning av fördröjningstiden. Exakta kopplingstider garanteras tack vare precisionsmekaniken.   

ELPA 1/3/6/7: Alla elektroniska ELPA trappljustimer, t.ex ELPA 6 plus, möjliggör höga LED-omkopplingsbelastningar på upp till 600 W. ELPA 6 plus är speciellt designad för användning av LED-lampor med tidig avstängningsvarning. Istället för en dubbelimpuls som med Theben ELPA 6 för energisnåla lampor, använder ELPA 6 plus en utökad enkelimpuls. På detta sätt är avstängningsförvarningen tillförlitligt synlig. Detta minskar antalet tändcykler och skyddar även de anslutna LED-lamporna. Detta lönar sig framförallt i trapphus, eftersom det ofta är många tändningar på kort tid och det finns risk för defekter i lampan eller det elektroniska förkopplingsdonet.

Som multifunktionsenhet erbjuder den elektroniska ELPA 6 plus tio funktioner som kan ställas in på enhetens framsida, såsom långtidsfunktion och permanent ljus. Detta gör trappljustidsbrytaren lämplig för ett brett spektrum av applikationer, till exempel i trappor i flerbostadshus, allrum eller i funktionella och kommersiella byggnader. Den låga standbyeffekten på endast 0,9 0,3 watt säkerställer hög energieffektivitet.