Unika och perfekta på många sätt - nya Theben produktdesign

För vissa är ren funktionalitet – ren teknik. För oss, för Theben är det mer om den fulländade formen av vår produkt.

Översikt över designpriser

Utmärkt!

I själva verket är det inte enklet att ”bara” tekniskt avancerade enheter som är utformade och med en hög grad av precision tillverkas. Det finns helhetliga konstruktioner, där Theben i deras utveckling har lagt ner lika mycket energi i formen, materialkvaliteten som i funktionalitet och användbarheten. Bakom detta finns en stor efterfrågan och en tydlig designlinje som sedan har tilldelats flera priser såsom IF Award, PLUS-X-Award Good Design och reddot award.

”Vi är naturligtvis mycket nöjda”, säger Paul Schwenk, VD för Theben AG ”att vårt arbete med att skapa en enastående design, bekräftades av internationella designpriser .” form, material, färg och etikett är tillgängliga för teknisk precision och klarhet å ena sidan och därmed för själva varumärket. Vid första anblicken – och inte bara på grund av logotypen – de känns igen på Theben produkter. Det gör dem enastående. Särskilt tydligt är detta formspråket av de nya produkterna i närvaro- och rörelse.

Drop form 800x489

”Den hållbara designkoncept”

Vackra, klara, runda konturer – den så kallade droppformdesignen – ger detektorerna,thePrema, theRonda och theMova en flytande linje som överensstämmer med tak, väggar och tak integrerade, och är en attraktiv funktion där ingen väntat. ”Den hållbara designkoncept ”, förklarar Paul Schwenk, ”har vi utvecklat med kända produktdesigners. Vad som var var särskilt viktigt för oss att produkterna var diskret integrerade och passade in i den aktuella miljön och till varandras funktion och estetik i balans.“

Således trampar Theben på en väg som verkade vara otänkbar nyligen: offensiv affär i design med typiska tekniska funktionsenheter. För att förstå dem som en del av den synliga och anpassnings arkitektur och byggadsinfrastruktur och integrera den utan att föra dem till förgrunden. Detta skapar en viktig skillnad från konkurrenterna.

En perfekt kombination av form och funktion

Detta innefattar också Väderstationer från halvtransparenta plaster, som försvinner i fasande och som man bara ser vid närmare inspektion. På samma sätt räknas de explicit synliga enheterna, som inte ska upptäckas lätt, men som istället vill bli upptäckta. Just på grund av de fördelar som de erbjuder, förtjänar också ett erkännande.

Thebens bildspråk leker med denna upptäckt med detta upptäckande, med detta erkännade om det visar människor som tittar efter var en Theben produkt finns.

Något att tänka på: På linjerna, den funktionella formgivningen och hur våra produkter används. Det är den perfekta kombinationen av form och funktion.