Perfekt för nybyggnation och eftermontering: Theben KNX DALI infällda dimningsaktorer i TP- och RF-versioner

Efterfrågan på KNX-system i kombination med DALI-belysningsstyrning ökar ständigt. De nya infällda KNX DALI-dimningaktorerna från Theben erbjuder ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ till KNX/DALI-gateways om dessa skulle vara överdimensionerade på grund av ett litet antal lampor och belysningsgrupper.

De DALI-2-certifierade infällda dimmeraktorerna finns tillgängliga för inbyggda KNX-system och för smarta hem systemet LUXORliving, både som twisted pair och trådlösa versioner. De kan därför användas för att styra DALI-armaturer i bostäder samt kommersiella byggnader och är lämpliga för både nybyggnation och eftermontering i befintliga byggnader.  

DALI-aktorerna möjliggör styrning av standardarmaturer och reläer. Dessutom stöds färgstyrning (RGB och RGBW) och reglering av färgtemperaturen (CCT) för enheter enligt DALI Device Type 8 (DT8). Totalt kan upp till 30 don styras. Broadcast-funktionen eliminerar behovet av tidskrävande grupptilldelning vid driftsättning och vid byte av armaturer. Tack vare den kompakta designen kan den monteras utanpåliggande och infällt eller installeras i takboxar och undertak. Två externa ingångar möjliggör anslutning av potentialfria tryckknappar, brytare eller en temperatursensor.

Tekniska data, funktionsbeskrivning och ytterligare information: