Theben iON KNX-knapp och rumskontroller – ser bra ut, fungerar utmärkt för KNX-byggnadsapplikationer

Theben är en av de ledande tillverkarna av KNX-lösningar för intelligent byggnadsteknik. Produktsortimentet inkluderar KNX-aktorer och binäringångar, KNX-rörelse- och närvarodetektorer, KNX-sensorer och det KNX-baserade smarta hemsystemet LUXORliving. Trådlösa KNX-komponenter, såsom infällda KNX RF-aktorer finns också tillgängliga.

Vilka är fördelarna med Theben iON KNX knappsensorer?

De nya Theben iON KNX knappsensorerna är utmärkta alternativ till de binäringångar som finns tillgängliga för tillfället. Sensorerna kan smidigt kombineras med valfri strömbrytarserie och ger dig ännu fler valmöjligheter när det gäller design och funktionalitet. Och förresten, KNX-knapparna stödjer säker kommunikation genom KNX Data Secure.

I agree that external content may be displayed to me. Personal data can thus be transferred to third party platforms. For more information, please see our privacy policy.

Theben iON KNX-knappsensorer och rumsregulatorer med integrerad temperatursensor tillåter olika funktioner i KNX-installationer att utlösas med en knapptryckning. Till exempel:

 • Slå på/släcka ljus och dimra belysning
 • Justera ljusfärger och ta fram ljusscener
 • Höjning och sänkning av jalusier
 • Initiera och spara användarspecifika scener
 • Drift av centrala eller gruppfunktioner

 

Theben iON KNX-knappsensorer finns i olika versioner: som 2- och 4-knappar och som rumskontroller med LCD-display och Bluetooth-gränssnitt. Beroende på enhet kan upp till 20 funktioner styras med en enda knapp. iON KNX-knappsensorer sticker ut ur mängden tack vare deras omfattande funktionalitet och exceptionella användarvänlighet. iON 108 KNX rumsregulator med LC-skärm och integrerad rumstermostat har ett Bluetooth-gränssnitt för att göra den enklare att använda. Alla knappsensorer kommer med en integrerad busskopplare och programmeras utan ETS-app.

Vilka Theben iON KNX-knappar med temperatursensor finns tillgängliga?

Theben iON knappsensorer med integrerad temperatursensor och busskoppling erbjuder enorma möjligheter för intelligent byggnadsstyrning. Med sin stilrena design är de ramlösa iON KNX-knapparna kompatibla med existerande strömbrytarserier.

 • Theben iON 102 KNX 1-vägs knappsensor med två manöverpunkter. Växla och dimra belysning, styr jalusier, initiera och spara scener, mät temperatur, hantera färger, visa status (flerfärgade LEDs).
 • Theben iON 104 KNX 2-vägs knappsensor med fyra manöverpunkter. Växla och dimra belysning, styr jalusier, initiera och spara scener, mät temperatur, hantera färger, visa status (flerfärgade LEDs).
 • Theben iON 108 KNX rumsregulator med 20 funktioner, LC-skärm, app-styrning och två manöverpunkter. Växla och dimra belysning, styr jalusier, initiera och spara scener, kontrollera temperatur, hantera färger, visa status (LC-skärm), Bluetooth-gränssnitt för att använda appen via smartphone eller surfplatta.

 

 

Obs. Theben iON KNX-knappar finns även i versioner för smarta hemsystemet LUXORliving med ett mindre funktionsområde.

Produktdesign av ID AID, Stuttgart

Konfigurationen utförs med den kostnadsfria LUXORplug-applikationen och manövrering sker via LUXORplay-appen.

 

KNX tryckknappssensorer i svart, vitt och silver

Utöver den ordinära vita (RAL 9016, blank) finns nu även iON-knappsensorer och rumsregulatorer i varianter med yta i svart (RAL 9005, matt) och silver (RAL 9006, silvermetallic). Theben uppfyller därmed flera önskemål från kunder gällande snygga färgalternativ för individuell rumsdesign.

 

Hur monteras och installeras iON KNX knappsensorer?

KNX-knapparna monteras på standarddosor med hjälp av den medföljande monteringsplattan. Hopkoppling av två iON KNX taktila sensorer är möjligt med en 2-vägs monteringsplatta som tillbehör. Den integrerade busskopplingen gör installationen och anslutningen till bussystemet snabb och enkel.

 

Vad är viktigt då man väljer KNX-knappar?

Det finns ett stort utbud av KNX-knappar från olika tillverkare. Theben iON KNX knappsensorer finns som 1-vägs och 2-vägs KNX knappsensorer och som en KNX rumsregulator med LC-skärm.
Detta gör att otaliga KNX-funktioner i huset kan styras från en önskad punkt om man så vill. Var uppmärksam av följande funktioner då du väljer lämplig KNX-knappsensor:

 

 • Integrerad temperatursensor (iON 102 KNX, iON 104 KNX)
  En KNX knappsensor med temperaturgivare gör att rumstemperaturen kan styras i kombination med lämpliga värmeställdon.
 • LED-statusskärm (iON 102 KNX, iON 104 KNX)
  LEDs med färg indikerar aktuell status för KNX knappsensorn. Om så önskas, justerar ljusstyrkan på status LEDs sig själv beroende på den omgivande ljusstyrkan. Om rummet blir mörkare dimras status LEDs automatiskt, vilket förhindrar oönskade ljusstörningar på natten. Under dagen lyser de starkare. Detta gör dem lätta att identifiera i starkt omgivande ljus.
 • LC-skärm (iON 108 KNX)
  Med rumsregulatorn iON 108 KNX kan en lämplig ikon väljas från ett bibliotek för var och en av de 20 funktionerna. Ikonen kompletteras med individuella funktionsnamn (t.ex. "takspotlights" eller "terrassjalusier") och aktuell status (på/av/dimningsvärde/position). Detta gör rumsregulatorn lättare att använda och navigera. Ljusstyrkan på LC-skärmen justerar sig själv beroende på den omgivande ljusstyrkan. Om rummet är mörkt dimras bakgrundsbelysningen på skärmen för att förhindra störande ljuseffekter. Under dagen lyser skärmen starkare för att det ska vara lätt att läsa av den. Varför en LC-skärm istället för en 4K retina-skärm? Mycket enkelt: High-end retina-skärmar är utmärkta, men inte lämpliga för 24-timmars användning. För detta ändamål är LC-skärmar mycket mer pålitliga och hållbara.
 • Appstyrning med hopparning via Bluetooth (iON 108 KNX)
  Theben iON 108 KNX rumsregulatorer kan styras via Bluetooth med hjälp av en app. Du ansluter smarttelefonen eller surfplattan till knappen via den integrerade Bluetooth-modulen. Åtkomst till lokala nätverket eller internetet är inte längre nödvändigt. Tiden för hopparningen kan ställas in individuellt. Hantera upp till 30 iON KNX rumkontroller via app. Visualisera och styr de 20 funktionerna av iON 108 KNX i appen. Appstyrningen av rumskontrollern iON 108 KNX är idealisk för vardagsrum, mötesrum eller hotell. Gästen styr helt enkelt rummets funktioner själv, från bekvämligheten av sin säng.
  Viktigt: När den används på ett hotell avbryts parningen automatiskt efter en inställbar period.

o30759v4 iON 108 iON8 nn PI2MicrosoftTeams image 12o30757v4 iON 108 iON8 nn PI2

Tasterschnittstelle TA 2 S

TA 2 S KNX

 • Binär ingång/ binär utgång tryckknappsgränssnitt
 • 2-kanalig
 • Kabelanslutning 4-polig
Tasterschnittstelle TA 4 S

TA 4 S KNX

 • Binär ingång/ binär utgång tryckknappsgränssnitt
 • 4-kanalig
 • Kabelanslutning 6-polig
Tasterschnittstelle TA 6 S

TA 6 S KNX

 • Binär ingång/ binär utgång tryckknappsgränssnitt
 • 6-kanalig
 • Kabelanslutning 8-polig
Tasterschnittstelle TA 8 S

TA 8 S KNX

 • Binär ingång/ binär utgång tryckknappsgränssnitt
 • 8-kanalig
 • Kabelanslutning 10-polig

Vill du veta mer om vårt omfattande sortiment av iON KNX-knappar? Skicka e-post åt oss så hjälper vi dig i detalj!