En för alla - alla för en

Hållbarhet, förändringar i klimatet och ekologisk mångfald är frågor som berör oss alla. På Theben är det utgångspunkten i allt vi gör - och oavsett om det är våra praktikanter eller vår styrelse, bryr vi oss alla och tror att varje litet bidrag är viktigt. Tillsammans kan vi åstadkomma otroliga saker och göra positiva förändringar för en bättre framtid.

TITLE_SV_SE does not exist

Varför tillhör vår styrelse teamet för hållbar utveckling?

Eftersom miljöpolitik är en förvaltningsuppgift och möjliggör snabbare resultat.

Idag har miljömålen inverkan på alla affärsprocesser. Från energiförbrukning till verifiering av leverantörskedjan och minskning av avfall, är det är mer effektivt att få saker gjorda när beslutsfattaren sitter vid bordet.

 

 

Vår investering i Madertal

Vår produktion i Madertal är nu också hem för honungsproducerande bin. Det är ett litet bidrag till en blomstrande miljö.

Blommande landskap föds genom hårt, uthålligt arbete - närmare sagt binas arbetsiver. Det är anledningen till att vi har vi skapat bikolonier i Maderdalen. Tack vare binas värdefulla insats stödjer vi den biologiska mångfalden precis vid produktionen av våra produkter.

 

Och varför slutar vi inte där?

Eftersom vi tror på att man aldrig kan göra för mycket för en hållbar framtid. Vi producerar inte endast energibesparande produkter, utan stödjer även den omgivande naturen och dess mångfald. Just nu arbetar vi intensivt med följande ämnen för att stöda miljöns mångfald allt mer: 

traed

Plantering av träd

Vi planterar skog på några kvadratmeter vid vårt huvudkontor i Haigerloch.

blumen

Plantering av blomsteräng

Våra grusbäddar i Haigerloch förvandlas till insektsvänliga blomsterängar.

hus

Bygg av insektshotell

Vi bygger hotell för nyttoinsekter för att bidra till en mer hållbar och livskraftig stadsmiljö.